ul. Żółwińska 41, 05-830 Nadarzyn, tel. (22) 739-96-90  | 

Klauzula informacyjna


Klauzula informacyjna rekrutacja do szkoły

  1. Administratorem danych osobowych jest Dyrektor Liceum Ogólnokształcącego
    w Nadarzynie Żółwińska 41, 05-830 Nadarzyn , tel.(22) 739 96 90, email: liceum@nadarzyn.pl
  2. Dane kontaktowe do inspektora ochrony danych Iwony Obarzanek: e-mail: iod@cbi.org.pl.
  3. Dane osobowe kandydata oraz opiekunów prawnych kandydata do Liceum Ogólnokształcącego w Nadarzynie:
  4. będą przetwarzane zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 9 ust. 2 lit. g rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej zwane RODO, w związku z ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe;
  5. w związku z prowadzoną rekrutacją do Liceum Ogólnokształcącego
    w Nadarzynie;
  6. mogą zostać udostępnione organowi założycielskiemu do Liceum Ogólnokształcącego
    w Nadarzynie, którym jest Gmina Nadarzyn, podmiotom prowadzącym obsługą administracyjno-organizacyjną do Liceum Ogólnokształcącego w Nadarzynie
    a w zakresie imienia i nazwiska zostaną opublikowane na liście zakwalifikowanych
    i niezakwalifikowanych kandydatów a następnie przyjętych i nieprzyjętych kandydatów.
  7. będą przechowywane nie dłużej, niż to wynika z przepisów o archiwizacji;
  8. nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w celu podjęcia decyzji w sprawie indywidualnej.
  9. W granicach i na zasadach określonych w RODO przysługuje Pani/Panu prawo żądania:
  10. dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania;
  11. wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  12. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym, którego spełnienie jest niezbędne w celu udziału w procesie rekrutacji.




©2017 Liceum Ogólnokształcące w Nadarzynie
Projekt i realizacja: 10M